utorak, 28. veljače 2017.

Basmrtnost u Taoizmu - dr. Tania Becker von Falkenstein


Naša dugogodišnja suradnica, vrsna poznavateljica kineske kulture i profesorica na berlinskom sveučilištu, dr. Tania Becker von Falkenstein, održati će novo predavanje sa veoma zanimljivom temom: Besmrtnost u Taoizmu i Budizmu.

Izvrsna predavačica dr. Tania Becker von Falkenstein doktorirala je sinologiju na Ruhrskom sveučilištu u Bochumu, Njemačka. Njeni interesi su prvenstveno antička kineska filozofija i to posebno knjiga ranog daoizma Zhuangzi o kojoj je napisala magistarsku radnju. Pet je godina istraživala karitativne organizacije u prošlosti Kine i njihov utjecaj na hospicijski pokret u Kini danas (tanatosociologija), što je i tema njenog doktorata koji je u Njemačkoj izašao u obliku knjige.
 
Tania je rodom iz Zagreba gdje je 80-tih završila studij povijesti umjetnosti i komparativne književnosti. Ona je autorica brojnih znanstvenih radova o Kini i članaka o modernoj kineskoj umjetnosti. Živi na relaciji Njemačka-Hrvatska-Kina. Redovno predaje na Tehnickom sveučilištu u Berlinu kinesku klasicnu filozofiju i povijest, drustvene znanosti i kinesku suvremenu umjetnost. Dugogodišnja je članica Upravnog odbora Saveza njemačkih sinologa.

Tania ima dvadesetogodišnje iskustvo u vježbanju i Taijiquana i Yoge, a također je i učiteljica Yoge smijeha.

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane i održati će se u utorak 14.3.2017. u 19 sati uprostoru Wushu kluba Yuan Tong - Tai Chi Pula, DC Rojc Pula.
Informacije: 099 710 3195, info@taichipula.com
yuantong-taichipula.blogspot.com




Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.